อัตราค่าบริการตรวจวิเคราะห์อาหารของห้องปฏิบัติการวิเคราะห์อาหาร
สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์สุขภาพ มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
ตู้ ปณ 80 ปท มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ จังหวัดเชียงใหม่ 50202
โทรศัพท์ 0-5394-2508 ต่อ 325, 329 โทรสาร 0-5389-2298
การวิเคราะห์ |
วิธีวิเคราะห์ |
ค่าบริการ (บาท) |
---|---|---|
1.1 Proximate analysis | ||
Moisture | Lyophilization |
500 |
Ash | Dry ashing |
500 |
Crude protein | Nitrogen determinator |
600 |
Crude fat | Acid digestion and solvent extraction / fat extractor |
600 |
Carbohydrate | By calculation |
2,200 |
Energy | Bomb calorimeter |
700 |
1.2 Minerals | ||
Sodium | Wet digestion and atomic absorption spectrophotometry |
600 |
Potassium | Wet digestion and atomic absorption spectrophotometry |
600 |
Calcium | Wet digestion and atomic absorption spectrophotometry |
600 |
Magnesium | Wet digestion and atomic absorption spectrophotometry |
600 |
Copper | Wet digestion and atomic absorption spectrophotometry |
600 |
Zinc | Wet digestion and atomic absorption spectrophotometry |
600 |
Iron | Wet digestion and atomic absorption spectrophotometry |
600 |
Iodine (เกลือ) | Colorimetry |
100 |
Iodine (อาหาร) | Dry ashing and colorimetry |
1,000 |
1.3 อื่นๆ | ||
Phytate | Precipitation and colorimetry |
1,000 |
Urinary iodine | Ammonium persulfate digestion and colorimetry |
125 |